Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Покупка на бензинова алфа 156?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от stoyanski Покажи съобщениеЗдравейте обмислям да си купя въпросният автомобил,като държа да е бензинов,интересуват ме плюсовете и минусите на различните двигатели,като подръжка,издръжлимост,разход,опции за газ,общо взето за да мога взема правилното решение какъв с двигател да търся?
имаш няколко избора на T.S. двигатели, както един с директно впръскване JTS, също и два варианта на V6.
Twin Spark
1.6 - Спрямо 3-те е най-не ударчният избор за мен, предвид еднаквия разход с 3-те и същата поддръжка като при 1.8 и място във вратата за бинокъл при нужда от изпреварвания.
1.8 - Най-разумният двигател разход/поддръжка/вървеж
2.0 - Най-добрият избор за мен от TS групата, защото при смяната на ремъците разликата от 1.6 и 1.8 е не повече от 100лв, а разхода остава същият а вървеже е доста по-добър. Също при покупка на 2.0 получаваш 288мм спирачни дискове отпред.
JTS
2.0 - Яде валове и пари, не достоен двигател за вграждане в Алфа. Най-лошият избор от всички модификации. Много скъп ГИ ако се наложи монтаж.
V6
2.5 - За бюджетните маниаци, за мен този двигател е най-добрият избор, ако наистина си се влюбил в 156, предвид, че нямаш над 10к лева за GTA. Като изключим високият му разход, други минуси не виждам. Повечето са оборудвани с 6 степенни трансмисии. Газифицира се.
3.2 GTA - Двигател, който само по звука ще те накара да забравиш ежедневните проблеми дори и жена си
Естествено не забравяй най-важното правило - винаги е най-добре да вземеш най-запазеният екземпляр като приоритет, ако мислиш да не си пропиляваш парите и времето по сервизите. Двигателят и оборудването са второстепенни като важност.
Успех с намирането на 156!Last edited by italfen; d.m.y г., 11:31.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Колегата с кученцето незнам защо така се е уплашил от ТС двигателите и колко ги е карал, но от такива коментари им се носи "добрата" слава на нашите коли.
По темата: Всички части дето колегата ти изрежда ги има в абсолютно всеки автомобил като цяло. 5 години карам 2.0ТС свещи не съм сменял и все още нямам проблем с тях, същото се отнася и за съединител и др. Да, двигателя е с ремонт, но затова имам много дълга история, в която се разказва за едни умели "майстори" и т.н. Окачването няма да изкара като на бмв е36 или нещо подобно, но затова пък ще караш Алфа Ромео 156. Като цени нещата не са нищо фрапиращо, а и има вариянти за рециклиране, стари части и т.н
Най-важното е при покупката колата да я види човек дето разбира и ако състоянието и е добро и ти след това я поддържаш ще те слуша!Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
DUCATI Monster
Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX
Comment
-
Колега виждам от подписа ти че имаш две колиако парка я караш като втора това е друга бира
Аз знам на парка че се слагат от хубавите свещи и то 8 бройки, еле пък ако е газифицирана това е задължително. Аз за това го посъветвах да си търси от частно лице, понеже повечето неща ще са вероятно вече сменени.
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Туин Спарк-а е перфектен двигател, стига да се поддържа и да не се правят компромиси с него, както и да не се влагат кофти части. Основният проблем при този двигател е мазането на биелния лагер на 4-ти цилиндър, особено ако се използва 10W40, при продължително каране с 5000+ оборота на същия този лагер не му достига масло. С масло 10W60 този проблем го няма.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Аз карам с бензинка 10в60, със сменен вариатор, нови свещи денсо иридиум, почистен маслен сепаратор и да ти кажа колата си върви доста стабилно, нищо че е 1.6 ама и е по-лека от 156цата. Сам си прецени, иска се гледане тоя двигател и ако го гледаш да ти кажа нямаш ядовевърви си доста доволно!! Едно приятелче има като моята ала 2.0 също гледана. Нямат грешка за сега и дано нямат :Д! Гледаш ли я като хората със хубаво масло, кеф ще ти е на душата
да го чуеш над 4к обората!
147 1.6TS 2005 120bhp.
The beauty is real...you just have to find it!
Comment
-
ето сега например тази на снимки изглежда добре,цената е една от най високите за модела,въпроса ми е какво да гледам,къде им е слабото място един вид
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...9&slink=ais2ir
Comment
-
Здравей колега,от 2 месеца имаме в семейството 156ФЛ с двигател 1.8 ТС,като търсенето обхана половината държава,но и с помощта на късмета намерих доста запазен екземпляр за който съответно заплатих повече отколкото струваха по старите от преди ф.лифта.Досега след обслужването му нямам никаква забележка освен че ми се струва малко мудна в ниските обороти.Среден разход градско извън градско дава около 9/9-5л.карам я на бензин и нямам намерение да и слагам газова.Усещането ми е че е стабилна в завоите,с много добри гуми е с размери 205/60/16,за мен обслужването е направо в пъти по евтино от другия ми автомобил,и други думи аз съм повече от доволен на този етап,нищо не хлопа и не тропа по окачването нито пък скърца нещо вътре в купето ЗАСЕГА.Съвета ми е вземи си автомобил който ти се вижда в най добро състояние,джамбазите не могат напълно да замаскират кола която е съсипана,помоли някой опитен съфорумец да ти даде съвети и помощ при огледа на харесания от теб автомобил,ако евентуално ти нямаш опит.УспехAlfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5
Comment
-
Ако разходите за бензин не притесняват колегата мисля, че тази 156-ца е перфектна - вътрешен фейслифт, кожен салон, мултиволан, BOSE саунд, даже е с 3 ключа, а вероятно и бачка и заводската аларма барабар с централното заключване, боята е запазена, няма следи от чукване и ожулване. С едни 2000-2500 лв. за първоначално обслужване (ремъци, ролки, масла, зареждане на климатик, вероятно ламбда сонда, вариатор, дебитомер, съединител и окачване), гражданска, еко такса и регистрация в КАТ ще стане голфоразбивач. Вярно, не може да се сложи газов инжекцион от масовите, но така или иначе тези коли са направени да се карат на бензин.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
И ЖТС не е лош мотор
Карам ЖТС и нямам оплаквания, откакто карам с 10W60. Вярно, че гори масло. Наливам и карам. Колега, ела на феста, ще погледаш, може да се повозиш на Тайм Атака и си реши. Колкото е по-нов мотора, отговаря на по-високи евростандарти, свързани с околната среда. Затова е и по-сложен, демек - екологичен. По тази логика, трябва да се върнем към карбураторните мотори, че вероятността нещо да дефектира, е най-малка. Скачай смело и каквото сабя покаже.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеАко разходите за бензин не притесняват колегата мисля, че тази 156-ца е перфектна - вътрешен фейслифт, кожен салон, мултиволан, BOSE саунд, даже е с 3 ключа, а вероятно и бачка и заводската аларма барабар с централното заключване, боята е запазена, няма следи от чукване и ожулване. С едни 2000-2500 лв. за първоначално обслужване (ремъци, ролки, масла, зареждане на климатик, вероятно ламбда сонда, вариатор, дебитомер, съединител и окачване), гражданска, еко такса и регистрация в КАТ ще стане голфоразбивач. Вярно, не може да се сложи газов инжекцион от масовите, но така или иначе тези коли са направени да се карат на бензин.
Фикрете,определено имаш уникално чуство за хуморТой момчето с това обслужване и регистрация ще влезе и с двата крака вътре. Аз си купих за почти 4 пъти по ефтино 156 1.8ТС 2001г. в перфектно техническо състояние,барабар с газовата Виале
SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
Comment